Stage Ciruit Zolder als voorbereiding op Paralympics te London

Stage Ciruit Zolder als voorbereiding op Paralympics te London

Na de wedstrijd in Oupeye zijn we dezelfde avond afgezakt naar het moto/autocircuit Terlaemen in Zolder. Vooral om de teamgeest hoog te houden en samen enkele trainingen af te werken. en te vergaderen naar de Paralympics te London. De aanwezigen waren: Christophe Hindricq (H1), Wim Decleir (H4), Koen Reyserhove (C4) en ik (C3) als renners. Dan hadden we onze Ignace Clarisse mee (mecanicien), Jo Cooman (trainer), Hélène Vander Massen (trainster).

Op maandag 30/07 stond er een rustige recuperatietraining op het programma om de beentjes los te maken. In de voormiddag was er op het circuit een moto event aan de gang, maar op de middag mochten wij op het circuit. Dus eerst een paar kilometers op de baan en dan als het circuit vrij was op het circuit. Na onze training een heerlijke douche en een lekker gezond middagmaal. Daarna wat rust en een bezoekje aan het welnesscentra dat in het Hotel De Pits aanwezig was.

's Avonds hadden we  een vergadering ivm de Paralympics te London qua materiaal, afspraken maken ivm het Olympische dorp en de nodige pasjes die je daar nodig hebt. Ook de verschillende plaatsen die interessant waren voor ons zoals de velodrome, Brands Hatch, waar de wegwedstrijd doorgaat en de trainingsplaats. Na de vergadering stond er nog een broodmaaltijd klaar voor ons.

Op dinsdag 31/07 stond er een harde intensievere training op het programma. Een paar voluit doortrekken op de Bolderberg (vergelijkbaar met de klimmetjes van Brands Hatch) en het ging vlot. Daarnaast nog enkele blokjes op het circuit te Zolder. In totaal toch 3h20 getraind en Jo was zeer tevreden.

Daarna een heerlijke douce en het middagmaal. Wat is wel opviel was de sympathie van andere gasten van het hotel. Ze vroegen zich af wie we waren en wat we daar deden. En na ons verhaal gehoord te hebben toonden ze heel veel respect en wensten ons succes!! ;o) De stage was afgerond en met een tevreden gevoel naar huis.